Like

7 Nisan 2014 Pazartesi

Kulak piercing, ear piercing

Karetecinin hamle yapmadan önceki bağırması gibi,
daha elimi dokunmadan çıkan çığlık sesi.
Aklıma hemen meslekteki ilk kural,
''ACIMAK YOK'' felsefesi gelmesine rağmen, acıdım.
 -İstersen vaz geçebilirsin.
Arkadaşları -Yok, O zaten böyle. Normalde de yani.
-Evet, evet. Siz işinizi yapın bana aldırmayın.
 :) Tamam o zaman. Geçmiş olsun.

 Piercing Bakımı ve Temizliği; 

#earpiercing, #kulakpiercing
Piercing yaptırdıktan sonra bölgeye 1 gün su teması olmamalıdır,  Biokadin Solüsyon , Thiocilline Krem , sırasıyla günde 3-4 kez olmak kaydıyle 15 gün süresince; önce piercing yaptırdığınız yeri nemlendirip daha sonra topların etrafında bu kan plazmasının dışarı çıkarak oluşturduğu birikintiyi iyice temizlemelisiniz. Eğer piercinglerin bakım ve temizliğini itinalı yapmazsanız bölgede bakteri oluşumu kızarıklığa daha sonrada iltihaplanmaya neden olabilirsiniz.
Bölgede kızarıklık oluşmuşsa daha itinalı bakım yapmanız gerekiyor demektir;
Eğer piercing bölgesini yıkayacaksanız soğuk su ve antibakteriyal sıvı sabun tercih etmelisiniz. Yıkama esnasında piercinginizi yukarı aşağı oynatarak top etraflaının iyice temizlendiğine emin olun. Yıkama sonrasında bölgeyi temiz bir havlu ile iyice kurulamalısınız.
Takılma, sürekli ellemek vb. etkenler bölgenin iyileşme süresini uzatır ve bölgeyi enfeksiyona açık hale getirir,
Başlangıçta: Bazı kanama, bölgesel şişlik, hassasiyet yada morarma olabilir.Bu teninizle alakalıdır sorun etmenize gerek yok...
İyileşme sürecinde: Renk atma,kaşınma , piercing yapılan bölgede sarı- beyazımsı akışkan sıvı görülebilir bunlar iyileme sürecinde normaldir. Ayrıca iyilesme sürecinde kabuklanma ardındanda doku piercing üzerinde doğru form alabilir ; bu piercingin dokuyu sıkmasından kaynaklanır.Bu durumda piercinginizi yaptırdığınız yere başvurmanız gerekir.
İyileştikten sonra: Piercing bulundugu yerde kolaylikla oynamıyabilir, ZORLAMAYIN! Eğer günlük hijyen rutininizi sağlamakta başarısız olduysanız , doğal kokulu bir vücut salgısı birikebilir! Bunu gidermek tamamiyle sizin elinizdedir; günlük temizliğinize daha özen göstermeniz bu sorunu gidermekte yeterli olacaktır.
Bir piercing tamamen iyileşmeden iyileşmiş gibi görülebilir bunun nedeni piercing dışardan iyileşmiş, içeriden de doku iyileşmekte geri kalmıştır. İçerde oluşacak deri dışarıdakinden daha uzun sürede iyileşir ve daha narin olur kolay zedelenir! SABIRLI OLUN!! Duzenli olarak temizlik ve bakim işlemlerini aynı şekilde ve özenle sonuna kadar uygulayın!
Piercinginizi çıkardığınızda ; İyileşmiş bir piercing bile uzun yıllar kullanımın ardından çok kisabir sürede kapanabilir veya geri takmada zorluk çıkarabilir. Bu kişiden kişiye değişkendir; kiminde çok kısa bir sürede deri oluşumu gerçekleşir kiminde bu süreç daha uzun olur. Eger Piercinginizi seviyorsaniz taktığınız malzemeyi yerinde tutun mecbur kalmadıkça çıkarmayın!
Piercing uygulamalarını tüm hijyen ve bakıma gösterilen itinayla iyileşme süreçleri;
Kulak memesi 4-8 hafta
Kulak kıkırdak 2-12 hafta
Kaş 2-3 hafta
Dil 3-4 hafta
Dudak 6-12 hafta
Göbek 4-12 hafta
Bayan göğüs ucu 2-6 hafta
Erkek göğüs ucu 2-4 hafta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder